I form till sommaren 2020

Förra helgen passade vi på att fixa formen på två av skiftesbäddarna. Tanken är att de ska ha en bevattningsskåra i mitten och att odlingsytorna ska luta svagt in mot denna. Detta för att regnvattnet ska rinna ner mot skåran och sen sugas upp av bädden lite mer på djupet. Om jorden är blöt på djupet gynnar det i sin tur djupare rötter på plantorna.

Årets blivande kålbädd

En av ytterbäddarna – den vi ska ha kål på i år – flyttades även något i sidled eftersom den börjat titta ut över kanten. Dels frestar det på sargen vi har runt hela odlingen och dels frestar det sniglarna att komma in. Växter som hänger över kanten fungerar som broar för de små slemisarna. Förra året var det en drös med ringblommor som växte lite för långt ut.

Odlingen sedd från sydöstra hörnet.

Hemma pågår försådden för fullt. Det är svårt att inte peta ner några frön direkt i backen redan nu. Vissa växter skulle såklart klara det, men dels finns risken att man rensar bort något som ens bänkkamrat sått och sen är april som bekant en lite lynnig månad när det gäller snö och kyla. Nej, vi får ge oss lite till tåls. På söndag kan vi förhoppningsvis prata ihop oss lite om hur och var vi tänker sätta grödorna på respektive bänk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s