Det spirar och gror

Odlingen sedd från nordöstra hörnet.

Inget väcker väl så mycket vårkänslor som när naturen börjat spira? På odlingen och bland försådderna har det kommit upp både det ena och det andra. Här kommer några exempel.

Rabarber. Man förstår ju att bladet måste veckas ihop ordentligt för att få plats i knoppen.

Förra året planterade vi om en miniplanta av rabarber. Den tog sig, men ska inte skördas de två första åren, så även i år får den vara ifred. Bilden ovan är dock från den stora rabarberplantan och den kan vi skörda hur mycket vi vill ifrån. Förra året blev det bl.a. smaskig rabarbercheesecake.

Funkia

Funkia är tydligen en delikatess i Japan, enligt en i föreningen. Tydligen ska de skördas innan bladen slagit ut. Vore spännande att testa, annars kan man ju njuta av blommorna senare under säsongen istället

Pionvallmo

Vilken fröjd att se att pionvallmon från förra året har börjat komma upp. Förhoppningsvis blir det lite blandade färger i år eftersom vi sådde några fler sorter. Hoppas även på lite utspridd blomning så vi kan njuta extra länge av dem. Kanske får skvätta dit lite fler frön framåt sommaren.

Att så frön kan både vara djupt tillfredsställande och oerhört frustrerande. Personligen blir jag lycklig som ett barn så fort något börjar titta fram, men tills dess, eller om någon planta ser ut att inte må bra blir jag nojig och ska peta runt i jorden. Det bästa hade varit ett låst rum med automatisk vattning och besöksförbud mer än var 5:e dag. Men så upptäcker man hur snabbt en broccoliplanta kan växa och då känns det återigen rimligt att titta till frösådderna flera gånger om dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s